Teletekst

Teletekst wordt al jaren gebruikt en het was al heel populair voordat het internet groot werd. Mensen maken tegenwoordig ook nog steeds gebruik van teletekst voor informatie over het nieuws of hun favoriete programma’s.

Hoe werkt teletekst?

Teletekst is een grote bron van informatie en je hebt niet eens internet nodig. Teletekst word namelijk met de gewone tv signaal meegestuurd en met een simpele druk op de knop kun je het bekijken. De teletekst heeft wel veel verschillende pagina’s en zoals met internet zul je deze moeten navigeren. Voor het nieuws heb je bijvoorbeeld een heel andere pagina nodig, dan wanneer je informatie wil over je favoriete tv programma’s.

Hoe vind je de juiste pagina?

teletekst 818De teletekst heeft altijd een index pagina en hierop kun je zien wat waar staat. De pagina nummers voor informatie over elke zender staat vermeld en er staat ook waar het nieuws staat. Met de cijfers op de afstandsbediening kun je vervolgens makkelijk de juiste pagina vinden. Je moet altijd een 3 cijfer combinatie invoeren om de h\juiste pagina te vinden. Teletekst 818 is bijvoorbeeld heel populair, omdat het over voetbal gaat en ook deze pagina heeft een 3 cijfer combinatie.

Voor meer informatie over teletekst en hoe het werk kun je terecht op www.teletekst818.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *