Simpele paella gerechten maken

Paella is een overheerlijke Spaanse gerecht afkomstig uit de Valencia regio en het bestaat al duizenden jaren, waardoor de herkomst van het gerecht verloren is gegaan.

paelaAls je een paella gerecht gaat maken moet je simpel beginnen, want er zijn veel verschillende recepten en sommigen ervan zijn erg moeilijk te maken. Je kan een simpele paella gerecht maken met bijvoorbeeld rijs, kip, witte bonen en snijbonen, hiervoor zijn er online verschillende recepten te vinden. Als je de simpele paella onder de knie hebt kan je over gaan op de paella met schelpdieren of konijn, wat stukken moeilijker te maken is, alhoewel je online precieze instructies kan vinden wat het makkelijker maakt.

Let wel op dat als je een paella maakt dat je er verslaafd aan zult raken, want het is echt een hele lekker gerecht, het is daarom ook over de hele wereld bekend geworden. In de supermarkten vind je nu zelfs paella ingredi├źnten en ook kant en klare paella’s. Er worden in Nederland en over de rest van de wereld zelf competities gehouden om te kijken wie de lekkerste paella kan maken. De winnaar krijgt een leuke prijs plus scheprechten over zijn winnen paella. Je kan de winnende recepten van deze wedstrijden ook online vinden en het zelf thuis maken. Meer weten? Kijk op deze of deze website.

Video over paella maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *