Licht maar toch heel sterke hout

In Nederland is de SLS hout heel populair voor constructie, dit komt doordat het hout licht is, maar toch heel sterk.

SLS houtDe SLS hout komt vooral uit Noord-Europa en dan vooral uit Scandinavië. SLS staat dan ook voor Scandinavian Lumer Standard. Dit word ook op de houten balken gezet, als je dus afvroeg wat het betekende weet je het nu. De populariteit van de SLS hout kom trouwens niet alleen door de kwaliteit, maar ook de prijs speelt mee. Doordat het hout gewoon uit Europa komt, is het import ervan een stuk goedkoper, wat betekent dat de consumenten er ook stuk minder voor hoeven te betalen.

Voor het hout dat van buiten Europa geïmporteerd moet worden, moet er natuurlijk veel meer betaald worden. Het Canadese hout word ook vaak geïmporteerd, maar hiervoor betaal je meer terwijl de SLS hout in mijn mening veel beter is. De Vuren SLS hout is al helemaal van goede kwaliteit en is perfect voor hout skelet bouw, omdat het zo sterk is.

Veel constructie bedrijven in Nederland gebruiken tegenwoordig dan ook de Vuren SLS hout, omdat dit veel geld bespaart en het is ook nog van betere kwaliteit. Hierdoor vind je de SLS hout tegenwoordig in elke houthandel in Nederland en ze worden nu zelfs ook online verkocht. Meer weten? Kijk dan eens op :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *