Koolhydraatarm dieet

Afvallen met een koolhydraatarm dieet wordt steeds populairder, omdat het een gezonde manier van afvallen is. Deze dieet is ook makkelijker vol te houden omdat je lekker kunt blijven eten. Het brengt ook resultaten voor zowel het korte als het lange termijn.

De meeste diëten richten zich op het korte termijn en zijn vaak ook niet gezond. Een voorbeeld van een ongezonde dieet is het ziekenhuis dieet waarbij mensen 1 kilo per dag kwijt raken, dit is ongezond en het werkt alleen op de korte termijn. Mensen op zulke diëten komen op het lange termijn 2 keer of zelfs 4 keer meer aan dan ze kwijt zijn geraakt. De koolhydraatarm dieet hiertegen is wel gezond en de behaalde resultaten zijn blijvend.

Hoe werkt het?

gezonde koolhydraatarm dieetEen koolhydraatarm dieet is erop gericht om zo min mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. Hierbij moet voedsel met hoge gehaltes van koolhydraten dan ook vermeden worden. Je kunt hierbij denken aan pasta, rijst en suikers waar ontzettend veel koolhydraten in zit. Hierbij moet je ook voedsel vermijden waar deze dingen in voorkomen. Denk hierbij maar aan frisdrank en dergelijk waar bijvoorbeeld veel suiker in zit.

Voordelen van een koolhydraatarm dieet

Op een koolhydraatarm dieet kun je gewoon lekker blijven eten en toch rond de twee kilo per week kwijtraken. Op deze manier is het ook makkelijker om de koolhydraatarm dieet te blijven volgen, want er zijn geen strenge regels en je hoeft jezelf niet te verhongeren. Je krijgt door de koolhydraatarm dieet ook meer energie, omdat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt en je lichaam slaat ook niet veel vet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *