Huishoudelijke apparaten

Consumenten letten tegenwoordig niet meer alleen op het prijskaartje van de huishoudelijke apparaten, maar ook op het energielabel.

Een goedkope apparaat kan duurkoop zijn

geld besparenMet de stijgende energieprijzen beginnen steeds meer consumenten door te krijgen, dat een goedkope apparaat duurkoop kan zijn. Je kunt als consument bijvoorbeeld goedkoop een wasmachine kopen, met een lage energielabel maar je bent uiteindelijk meer geld kwijt, omdat je een paar honderd euro extra moet betalen aan de energierekening. Als je een dure was machine koopt dat een A label plus heeft, bespaar je uiteindelijk meer geld, omdat je een lagere energierekening krijgt.

Het is niet alleen zo bij huishoudelijke apparaten, maar ook bij lampen. Op de verpakking van een lamp staat vaak hoe zuinig het is en wanneer je een spaarlamp koopt met een A energielabel, bespaar je natuurlijk meer energie.

Zet de apparaten echt uit

Een hele handige energie bespaar tip en een tip dat je niks kost, is om de apparaten echt uit te zetten en het niet op standby zetten. Controleer altijd of de apparaten wel echt uitstaan, want ook dit zal energie besparen. Het op standby laten staan van apparaten, vreet namelijk ook energie op. Mensen doen dit vaak met de tv, computer en magnetron. Wil je meer tips? Kijk dan op http://www.energiebespaartips.com/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *