Domotica

Ontdek de herkomst

DomoticaWilt u graag gebruik maken van de laatste innovaties op het gebied van de ergonomie? Wilt u uw huis graag zo comfortabel en leefbaar mogelijk maken? Hebt u last van een lichamelijke beperking en bent u op zoek naar technologie die u helpt bij het uitvoeren van huishoudelijke taken? In al deze gevallen bent u in feite op zoek naar domotica. Dit is een zeer bijzondere combinatie van technologie en diensten die eigenlijk is begonnen om de lichamelijk beperkten te ondersteunen. Vanaf de jaren negentig werd domotica echter ook steeds populairder bij de massa dankzij technologische vooruitgang en het gebruik van LAN en WAN.

Verken de toepassingen

De naam domotica is afgeleid van het Latijn. In het Latijn betekent domus namelijk huis. De uitgang –tica slaat op elektronica, informatica, telematica en robotica, die allemaal verwerkt zijn in een goed huishoudelijk automatisch systeem. Het draait dan ook allemaal om het integreren van de huiselijke elektronica door middel van een centrale processor of computer die verschillende sensors en actuatoren met elkaar verbindt. Sensoren nemen bepaalde metingen waar, terwijl de actuatoren voor een handeling of dienst zorgen. Zo werkt het geheel als een geolied systeem om u te helpen bij het vergemakkelijken van het huishouden. Alle producten binnen de domotica zijn voorzien van een ethernet aansluiting zodat ze met behulp van WAN of LAN eenvoudig kunnen worden verbonden met elkaar. Zo sluit uw deurbel naadloos aan op uw verlichting of komen de rolluiken, verwarmingen en lichten allemaal samen in één schakelaar.

Bekijk de voorbeelden

Domotica is dus een zeer breed gebied en omvat allerlei verschillende producten. Het kan dan ook lastig zijn om een goed idee te krijgen van de producten die u het beste kunt gebruiken of om te zien welk systeem het meest geschikt is voor wat u in gedachten heeft. U kunt ons altijd om advies vragen op het gebied van domotica. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden:

Een thermosschakelaar die ervoor zorgt dat het warme en koude water in de douche op een vaste instelling staan.

De keukenvoorraad automatisch invullen via bestellingen bij een supermarkt door middel van het internet.

Een raam dat automatisch opengaat zodra uw CO-alarm afgaat.

Lees meer

Hebt u verder nog vragen over het gebruik of de inzetbaarheid van domotica? Hebt u informatie nodig over een specifiek product of wilt u graag wat advies inwinnen over uw persoonlijke situatie? Neem dan rustig een kijkje op deze website en lees meer over domotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *